zaterdag 28 juni 2014

Vliegenbestrijding in Huis

Hoe bestrijd ik bijtende vliegen in huis?

Ieder huishouden heeft vooral in de zomermaanden wel eens last van muggen en andere insecten in huis. Deze zijn vaak middels een vliegenmepper wel te minimaliseren, maar dit is niet altijd zo efficiƫnt. Het kost veel tijd en daarbij komen ze ook steeds weer terug. Zijn ze door het hele huis te vinden en kun je zowel overdag als avonds geprikt worden. De vliegen moeten wel echt als plaag bevonden worden wil je ze bestrijden met groter geschut zoals een professioneel apparaat. Wij gaan wel van deze situatie uit en hieronder licht ik kort toe welke mogelijkheden er zijn en wat dat nou precies allemaal gaat kosten. In principe koop je natuurlijk maar een keer in je leven een Vliegenvanger en dan wil je natuurlijk wel een goeie aanschaffen en vooral eentje die goed scoort op prijs en kwaliteitsverhouding.

Muggenvangers - vliegen bestrijden

Verschillen in Vliegenvangers

Er is een onderscheid te maken in Elektrische vliegenvangers en Vliegenvangers die voorzien zijn van UV licht en Kleefplaten. Het significante verschilt tussen elektrisch en niet elektrisch is de methode waardoor de vliegen uitgeschakeld worden. Bij elektrische vliegenvangers gaat dit via hoogspanning. De vliegen worden aangetrokken of gelokt door UV licht, Aanzuiging of Lokvloeistof. Vaak worden deze elementen in combinatie gebruikt. Zodra de vliegen dichtbij zijn of tegen het hoogspanningsrooster aanvliegen, worden zij direct gedood en hoor je vaak kort gesis of geknetter, soms geeft het een vies luchtje af. Elektrische vliegenvangers worden veelal in grote werkruimten geplaatst. Denk aan garages, buiten in de tuin, schuur, slachterijen enz.

Vliegenvangers zonder elektriciteit zijn vaak voorzien van een kleefplaat. De vliegenvangers met kleefplaat worden veelal in combinatie gebruikt met UV licht, lokstof en aanzuiging. Bij deze vliegenvangers heb je geen last van vieze luchtjes en geknetter. Deze vliegenvangers worden vaak ingezet op plekken waar veel mensen komen. Denk aan vitrines met eten, snackbar, restaurants, keukens, op het terras, ijssalons, rollende keukens en noem maar op. Vaak zijn de Vliegenvangers met kleefplaat voorzien van een mooi design waardoor het voor de klant niet opvalt dat er achter een vitrine bijvoorbeeld een vliegenvanger geplaatst is. Een belangrijk voordeel dat een vliegenvanger met kleefplaat bied is dat zij geen restjes achter laat. Bij de elektrische is dit vaak wel het geval en dat is niet fris bij eten en kan daar dan ook echt niet voor ingezet worden.

Insectenvanger - voor het vangen en elimineren van bijtende insecten

Voor het bestrijden van vliegen in huis heb je ruime keus. Zowel een elektrische vliegenvanger als vliegenvanger met kleefplaat zal voldoen. Let er daarbij wel op dat een elektrische vliegenvanger geluid maakt en vaak weer niet geschikt is voor in de slaapkamer. Indien u veel last heeft van bijtende muggen tijdens het slapen. Schaf dan een vliegenvanger met kleefplaat aan. Gebruik lokvloeistof om de vliegen aan te trekken en u zult voortaan muggenbult vrij zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten