zondag 29 juni 2014

Muggenbestrijding

Vliegen in huis is nooit fijn en het liefst kom je er dan ook zo snel mogelijk weer van af. Vaak ga je vliegen met een vliegenvanger te lijf en probeer je ze zo uit te schakelen. Als het eigenhandig te veel wordt en je ze niet meer met een normale vliegenmepper te lijf kunt gaan is het tijd voor zwaarder geschut. Vooral in hokken en garages of op plaatsen waar een konijnenhok staat bevinden zich veel meer vliegen dan bijvoorbeeld in huis. Vooral in de lente en zomermaanden zijn er volop vliegen en muggen. De bijtende muggen zijn natuurlijk nog het ergst en deze wil je liever niet. Hieronder bespreek ik diverse mogelijkheden betreffende het uitroeien en wegjagen van vliegen en wespen. Vaak werken Vliegenvangers voor alle vliegende insecten, dus ook voor muggen, wespen, mot vlinders etc.

Vliegenbestrijding - weg met vervelende insecten in huis

Muggenbestrijding


Muggen zijn de bijtende vliegjes waar je dus muggenbulten van krijgt indien je door ze geprikt wordt. Zowel mensen als dieren worden gebeten en dat wil je natuurlijk het liefste voorkomen. In principe zijn muggen in huis gemakkelijk te bestrijden met een vliegenmepper. Deuren en ramen goed dicht houden werkt ook en eventueel een klamboe boven het bed schilt ook een stuk. Indien dit alles niet helpt en je bijvoorbeeld dicht bij een bos woont of om een andere reden veel vliegen in huis hebt. Kan een Vliegenvanger met kleefplaat uitkomst bieden. Een vliegenvanger is een iets duurdere investering dan een vliegenmepper. De voordelen zijn er in overvloed en deze heb ik hieronder voor je opgesomd:
  • geen stress meer voor het naar bed gaan
  • vliegen worden zowel aangetrokken/gelokt als uitgeschakeld
  • vliegenvanger doet altijd zijn werk, 24/7
  • geen last meer van vliegende insecten zoals muggen,vliegen, motten, wespen enz.
  • zowel zeer effici├źnt voor in huis als de tuis, hok, garage, camping etc.
Elektrische Vliegenvanger - PlusZap

Wespenbestrijding in Tuin


Wespen zijn te bestrijden met een Vliegenvanger. Let er daarbij altijd op of er staat aangegeven dat de vliegenvanger ook geschikt is voor wespen. Vaak is dit namelijk wel zo, maar bekijk voor de zekerheid altijd eerst goed de eigenschappen van zo'n apparaat. Let op: het is een investering. Koop een goed en kwalitatief product. De prijzen van goedkopere apparaten zijn uiteindelijk toch duurder omdat deze het sneller begeven. Er is vaak keuze uit twee verschillende types. Elektrisch of vliegenvangers met kleefplaat. Kleefplaten zijn zowel mens als diervriendelijker. Een vliegenvanger met kleefplaat werkt als volgt:

Stekende Wespen Bestrijden


Vaak zit er bij vliegenvangers met kleefplaat een aanzuiging ingebouwd. De aanzuiging zorgt er voor dat de vliegen naarmate zij dichterbij zijn aangezogen worden. Dit komt ook vaak voor in combinatie met UV licht. Beiden factoren zorgen er puur voor dat de vlieg aangetrokken wordt en geïnteresseerd raakt in het apparaat. Vervolgens worden zij tegen de kleefplaat aangezogen waar ze vervolgens sterven en in een opvangbakje terecht komen. Vaak wordt er ook nog een lokstof bijgekocht. Dit wordt dan in het bakje gedeponeerd en zorgt voor nog meer aantrekking. De lokstof en UV lampen zijn gericht op alle vliegende insecten. Zowel muggen worden er door aangetrokken als wespen, motten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten