maandag 30 juni 2014

Wespenvanger voor in de Tuin

Wespenvanger voor in de tuin kan erg handig zijn indien je overlast ondervind van wespen. Een hele hoop wespen wijst vaak op een wespennest dichtbij. Echter hoeft dit niet zo te zijn. De mannetjes wespen vliegen namelijk uit en zoeken eten voor de koningin die in het wespennest blijft. Wespen houden van zoete dingen, denk aan suikers en fruit. Vaak komen ze dan ook op eten af. Dit is niet fijn als je ervan houdt om in de zomermaanden buiten te eten. Buiten wespen zijn er uiteraard ook vliegen die door het eten aangetrokken worden. Tegenwoordig is met beiden simpel af te rekenen.

Wespen vangen en verjagen
Wespenvangers de verschillen:
Er zijn verschillende wespenvangers op de markt die uitkomst bieden om het gebied van vangen en elimineren van de wesp als wegjagen. Wegjagen van de wesp kan aan de hand van geur strips. De geur strips plak je op of hang je neer. Het liefst een eindje weg van de eettafel. Een andere oplossing is de wesp als het ware aantrekken, vangen en elimineren. Er zijn diverse apparaten die dit mogelijk maken. Denk aan zelfgemaakte vallen aan de hand van een plastic liter fles. Professionele vliegenvangers, hier is onderscheid te maken tussen elektrische en vliegen/wespenvangers met kleefplaat.
  • Wespenvanger zelf maken: Benodigdheden: 1 liter fles, plakkerige substantie, liefst gezoet.
    De fles knip je doormidden zodat je een losse onderkant en bovenkant hebt, de bovenkant bestaat uit het smallere gedeelte met dop. Je haalt vervolgens de dop eraf en zet de bovenkant als het ware in de onderkant van de fles. Vervolgens giet je er een stroperige vloeistof in dat zowel de wesp aantrekt als vastplakt. Denk aan stroop, suiker met water, verdikte cola etc.' Zet de vliegen/wespenvanger op een afstandje van de wespenplaag neer zodat je ze en weglokt en elimineert.
  • Professionele wespenvanger kopen: een professionele wespenvanger werkt waarschijnlijk het beste. De wespenvanger bestaat uit twee facetten: de wesp naar het apparaat toe lokken en de wesp uitschakelen. Wespenvangers zijn erg efficiĆ«nt en werken vaak zeer goed. Het is vaak een eenmalige investering dat ieder jaar weer opnieuw ingezet kan worden. Wespenvangers kunnen uit de volgende elementen bestaan: UV lampen, de functie hiervan is de wesp aantrekken. Aanzuiging: aan de hand van aanzuiging wordt de wesp als het ware naar binnen getrokken. Spanningsrooster: een spanningsrooster zorgt ervoor dat de wesp of vlieg geĆ«lektrocuteerd wordt en direct sterft. Een andere oplossing is een wespenvanger met kleefplaat. De wesp wordt aangezogen door de aanzuiging tegen de kleefplaat aan waardoor zij niet meer weg kunnen.
Wespen komen op zoetigheden af
Het is altijd verstandig om een wespenvanger aan te schaffen dat geschikt is voor de juiste situatie. Last van een hele hoop wespen, bijvoorbeeld op de camping of in de tuin. Wellicht dat een professionele wespenvanger uitkomst bied. Voor wespen bij u in de tuin of rondom huis zou eerst een zelfgemaakte wespenvanger kunnen voldoen. Werkt dit niet of niet goed dan kunt u altijd nog voor professioneel geschut kiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten