dinsdag 29 juli 2014

Verschillen in Vliegenvangers

Er zijn vele vliegenvangers op de markt gebracht maar wat de verschillen nou precies zijn en welke je het beste aan kunt schaffen is vaak niet duidelijk. Dit komt meestal omdat het er simpelweg niet bij staat vermeld en er weinig over te vinden is. Aan de hand van dit artikel probeer ik hier meer inzicht in te scheppen. Er zijn drie soorten vliegenvangers: vliegenvangers met spanningsboog (elektrische vliegenvangers), vliegenvangers met kleefplaat (niet elektrisch) en vliegenvangers met UV lamp (dit kunnen zowel elektrische als niet elektrische vliegenvangers zijn). Allen zijn ze erop gericht om vliegen te lokken en elimineren. Niet iedere vliegenvanger is geschikt voor iedere ruimte. Hieronder licht ik dit nader toe.

Elektrische vliegenvangers: deze vliegenvangers werken met spanningsboog. De spanningsboog zorgt ervoor dat de vliegen middels een stroomstootje gedood worden. Vaak zie je deze vliegenvangers in combinatie met UV lamp en lokvloeistof. In principe heeft de UV lamp als functie om de vlieg aan te trekken, waarnaar de spanningsboog ervoor zorgt dat hij uitgeschakeld worden. Vervolgens komen ze dan in een opvangbakje terecht waar vaak voor nog beter resultaat de lokvloeistof in wordt gedeponeerd. Dat laatste is vaak optioneel. 
Elektrische Vliegenvanger

Geschikt voor: de elektrische vliegenvangers is geschikt voor grote ruimten zoals garages, stallingen en andere grote werkruimtes, ook geschikt voor grote hallen. De vliegenvangers kunnen vaak zowel opgehangen als neergezet worden. Waarom voor grote ruimten omdat er restjes vlieg achtergelaten kunnen worden. Dit wordt veroorzaakt door de spanningsboog. Deze vliegenvangers is niet geschikt voor kleine ruimten waar eten bereid wordt zoals in keukens, restaurants, barbecues, camping enz.

Vliegenvangers met Kleefplaat: deze vliegenvangers zijn wel geschikt voor kleine ruimten. Vaak is de vormgeving discreet en kunnen deze vliegenvangers zowel neergezet als opgehangen worden. De vliegenvangers met kleefplaat zijn geschikt voor ruimten waar eten bereid wordt, denk aan keukens, terras, tuin, woonkamer, slaapkamer, camping, balkon enz. De vliegenvangers werken vaak in combinatie met UV lampen of Aanzuiging. Beiden facetten kunnen inbegrepen zijn. De aanzuiging zorgt ervoor dat de vlieg tegen de kleefplaten aangezogen worden. Eenmaal op de kleefplaat kunnen zij niet meer wegkomen waarna ze sterven. Ook hier kan als extra optie lokvloeistof bijgenomen worden.

Vliegenvanger met kleefplaat. prijs: €189.00 exc. btw
Vliegenvangers met UV lamp: deze vliegenvangers zijn vaak combinatie muggenvangers omdat de UV lamp alleen voor het aantrekken/lokken van de vliegen en muggen zorgt. Zoals eerder ook beschreven bevatten de elektrische en de vliegenvangers met kleefplaat vaak een UV lamp. Deze hoef je er niet los bij te kopen en zitten er gewoon bij inbegrepen.

Klik Voor meer informatie over Vliegenvangers of Vliegenvangers Aanbiedingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten